nieuws

Watergeusstraat verwijst voortaan naar Andre van Duin

ROTTERDAM - Op een nieuw bord in de Watergeusstraat in Rotterdam-Delfshaven is sinds vrijdag te lezen dat Andre van Duin er in 1947 werd geboren. Het bord werd door de komiek zelf onthuld.
Van Duin woonde tot zijn achttiende op Watergeusstraat 11A. In het nabijgelegen jeugdhuis Piet Hein trad hij voor het eerst op als komiek.
Veel herinneringen aan het huidige Delfshaven heeft hij niet meer: "Het lijkt er niet meer op. De mensen die er woonden, wonen er niet meer en de winkels zijn veranderd. Als ik door de wijk rijd denk ik steeds: de tram reed anders, de markt was er nog, hier zaten vroeger de kroegen, daar de groentenboer en daar de schoenmaker."
Sinds 2001 hangen er 213 bordjes in Delftshaven waarop de uitleg of betekenis van de straatnaam staat. Veel van die borden verwijzen naar historische figuren, maar tot vrijdag verwees er geen enkel bord naar een nog levend persoon. De komiek zelf grapte dat het misschien een beetje luguber is, maar ziet het verder niet als een probleem: "In Amsterdam vaart er ook een rondvaartboot rond die naar mij is vernoemd."