nieuws

Feyenoord legt website Het-Legioen.nl zwijgen op

ROTTERDAM - Feyenoord wil dat de fansite Het-Legioen.nl ophoudt met het overnemen van berichten foto's en logo's van de officiële site van de Rotterdamse voetbalclub. Volgens Feyenoord is Het-Legioen.nl een commerciële site en is er sprake van diefstal van content.
De advocaat van Feyenoord heeft de makers van Het-Legioen.nl aangeschreven en gedreigd met juridische stappen. De beheerders hebben daarop besloten de site uit de lucht te halen en een verklaring op internet te zetten. Daarin schrijven ze onder meer dat Feyenoord een razzia is begonnen tegen de supporterssites en roepen ze op de krachten te bundelen om zo tegen het Feyenoord-beleid in opstand te komen.
Feyenoord zegt in een bericht op de eigen website dat de maatregel alleen gericht is tegen Het-Legioen.nl vanwege het commerciële karakter van deze site.
'Feyenoord heeft de (advertentie-)opbrengsten die uit de filmpjes en berichtgeving vloortvloeien zelf hard nodig om deze ook in de toekomst te maken en daarmee de supporters via de eigen website goed te kunnen blijven bedienen, ' aldus de club. 'We zijn er niet op uit om echte fans aan te pakken die gewoon voor hun plezier een mooie website over hun club opzetten.'