nieuws

Condoleanceregister geopend in gemeentehuis Zwijndrecht

ROTTERDAM - In het gemeentehuis van Zwijndrecht is woensdagochtend het condoleance-register geopend voor de slachtoffers van het drama waarbij een man twee vrouwen en zijn twee kinderen doodde en daarna zelfmoord pleegde.
Naast het register branden drie kaarsen voor de drie Zwijndrechtse slachtoffers van het familiedrama. Burgemeester Scholten tekende als een van de eerste het register. Het blijft er liggen tot en met de dag van de begrafenis van de slachtoffers. Het is nog niet bekend wanneer de uitvaart is.
Op het DevelsteinCollege in Zwijndrecht is een speciale herdenkingsplek ingericht. De 16-jarige Dennis zat er op school; de 17-jarige Daniëlle haalde er vorig jaar haar diploma.
De moeder van het gezin werkte in verzorgingscentrum De Merwelanden in Dordrecht. In het AD/De Dordtenaar is een condoleance-advertentie geplaatst voor medewerkster Astrid zoals de moeder heet. De politie bevestigt inmiddels dat het hier om de moeder van de kinderen gaat.
De lichamen van de twee kinderen, hun vader Cees K. en hun moeder werden maandagochtend gevonden in een woning in Boshuizen. In Bavel werd het lichaam gevonden van een vrouw.
Uit een afscheidsmail die Cees K. heeft gestuurd naar collega's op het werk en die circuleert op internet, erkent K. zijn vriendin in Bavel en zijn kinderen en ex-vrouw in Zwijndrecht te hebben omgebracht. K. schrijft tot zijn gruweldaad te zijn gekomen nadat hij erachter kwam dat hij en zijn kinderen door zijn nieuwe vriendin de afgelopen anderhalf jaar met de dood werden bedreigd.
Foto: het condoleance-register in het stadhuis van Zwijndrecht.