nieuws

Gezin in Spangen is rioollucht beu

ROTTERDAM - Een jong gezin in de Rhijnvis Feithstraat in Spangen zit al twee maanden in een vieze rioollucht. De bewoners zijn het zat en eisen van woningcoöperatie Woonstad een alternatieve woning.
Door een lek in de riolering in de kelder komt er een stank vrij die door heel het huis te ruiken is. De bewoners kunnen door de misselijkmakende lucht niet slapen of eten.
Woonstad heeft in april de problemen via de telefoon bevestigd. Ze zouden volgens de bewoners binnen een week met een oplossing komen. Omdat het probleem nog steeds niet is verholpen eist het gezin een andere woning of oplossing.
Ana en Daniel do Rosario en hun drie jonge kinderen wonen al drie jaar in dit huis. Ze hebben altijd al last gehad van veel muggen en vieze luchtjes. Niet alleen dit gezin heeft last van de stank; het hele woonblok klaagt er over. Twee weken geleden besteedde RTV Rijnmond aandacht aan eenzelfde probleem in de Stavenissestraat in Rotterdam-Pendrecht. Ook hier is de verhuurder Woonstad Rotterdam. Op Radio Rijnmond werd toen beloofd dat de problemen binnen twee weken verholpen zouden worden en dat er contact opgenomen zou worden met de bewoners. Navraag bij de bewoners wijst uit dat nog geen van beiden is gebeurd. Dries Mosch van Leefbaar Rotterdam noemt de manier waarop de huurders worden behandeld 'ronduit schandalig'. Hij gaat op beide locaties zelf kijken en wil erover vragen gaan stellen aan het college van b en w..