nieuws

Overlast in de regio door noodweer

ROTTERDAM - De brandweer in onze regio heeft honderden meldingen binnen gekregen na het noodweer van vannacht. Door de zware regen, onweer en wind liggen op veel plekken afgebroken takken. Ook is er op veel plaatsen wateroverlast.
De schade bedraagt 2 tot 3 miljoen euro. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars uitgerekend. Zij vinden dit een relatief bescheiden schade. Waarschijnlijk zullen de schadeclaims ongeveer neerkomen op één tot anderhalf miljoen euro. De meeste meldingen komen vanuit Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam Zuid, Hoeksche Waard en de Alblasserwaard. In Schiedam is 47 millimeter water gevallen.
Normaal gesproken valt er in de maand mei in totaal 52 millimeter regen. Door de overvloedige regen was de A20 bij het Kleinpolderplein afgesloten. Daar stond een flinke laag water op de weg. Bovendien liggen wegen in de regio bezaaid met afgewaaide takken en losgeschoten materieel.
Het noodweer is in de loop van de ochtend weggetrokken naar het noordoosten van ons land. In onze regio is het ergste duidelijk achter de rug. Volgens het KNMI was deze weerssituatie in ons land erg uitzonderlijk
In de fotoslideshow:
-Onweer boven het centrum van Rotterdam
-Afgebroken tak in Westmaas in de Hoeksche Waard
-Bliksemschichten boven Rotterdam Ommoord - Dennis de Wit
-Dreigende onweerslucht boven Oud-Beijerland - Klaas Boonstra
-Noodweer Kop van Zuid Rotterdam en omgewaaide bomen - Jacco van Giessen
-Blikseminslag boven de Vlaardingse Broekpolder- Ada Onderdelinden
-Onweer rondom de Euromast - Kees Brouwer
-Bliksem boven Hoogvliet- Katrin Ullrich
-Bliksem boven Rotterdam- Sander van Berkel
Heeft u foto's of korte filmpjes van het noodweer of de gevolgen daarvan? Mail ze naar de nieuwsredactie van RTV Rijnmond