nieuws

Rotterdam wil nieuw onderzoek zendmast

Essenburg2.jpg
Essenburg2.jpg
ROTTERDAM - PvdA, Leefbaar Rotterdam, SP en GroenLinks in Rotterdam willen dat minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) nogmaals onderzoek doet naar de locatie van een omstreden zendmast in de stad.
Volgens de partijen was een eerder onderzoek niet uitgebreid genoeg. Dat schrijven ze maandag met omwonenden in een brief aan Ter Horst. Onderzoek leverde geen goede alternatieve locatie op, meldde de minister vorige week. Ze gaf daarom opdracht de bouw van de C2000-mast voor communicatie tussen hulpverleners aan de Essenburgsingel te hervatten.
De politieke partijen willen dat nogmaals wordt doorberekend of een alternatief 300 meter verderop in de sporendriehoek haalbaar is. Volgens Ter Horst moet de veiligheid van de bewoners en hulpverleners in het centrum van Rotterdam zwaarder wegen dan het belang van de bewoners in de buurt van de zendmast van 53 meter hoog in de deelgemeente Delfshaven.
Omwonenden protesteren al geruime tijd tegen de komst van de mast. Ze vrezen de straling van de mast en zijn ook niet blij met de horizonvervuiling. Het is volgens Ter Horst de bedoeling de vormgeving ervan en de apparatuurruimte ,,zo goed mogelijk in te passen in de omgeving''.