nieuws

Vier doden Zwijndrecht vrijwel zeker door familiedrama

ROTTERDAM - In een woning in de straat Boshuizen in Zwijndrecht zijn maandagochtend vier doden gevonden. Waarschijnlijk is er sprake van een familiedrama. De vondst van een dode vrouw maandagochtend in Bavel wordt in het onderzoek meegenomen.
De politie kreeg vanmorgen informatie waarop werd besloten het huis aan de straat Bosthuizen bezoeken. Wat die informatie inhield is niet bekendgemaakt. Een arrestatieteam ging rond half tien de woning binnen en vond de slachtotfers. Twee kinderen van 16 en 17 jaar en een vrouw bleken al te zijn overleden. Een man leefde nog, maar bezweek korte tijd later in de woning alsnog aan zijn verwondingen. De lichamen zijn aan het einde van de middag uit de woning gehaald.
Geen aanhoudingen verricht
De politie wilde aan het eind van de middag nog niet ingaan op de vraag waar in het huis de slachtoffers zijn gevonden en hoe zij om het leven zijn gekomen. Er is niemand aangehouden. 25 rechercheurs zijn op de zaak gezet.
Mogelijk verband met vondst dode vrouw in Bavel
Volgens een buurtbewoonster woonde in het hoekhuis een moeder met twee tienerkinderen. De moeder zou anderhalf jaar geleden zijn gescheiden van haar man. Uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat het waarschijnlijk om een familiedrama gaat. Ook bestaat er mogelijk een verband met de vondst van een overleden vrouw in Bavel. Wat dat verband is, wordt nog onderzocht.
Buurt zegt: 'Gezin ging goed met elkaar om'
Volgens de buurt ging het gezin 'goed met elkaar om'. Burgemeester Scholten van Zwijndrecht heeft maandagmiddag tijdens een persconferentie zijn afschuw uitgesproken. Hij zei rekening te houden met een familiedrama. De politie was volgens omwonenden 's ochtends aan de deur van het gezin geweest omdat de vrouw niet op haar werk zou zijn verschenen. Iemand zou in huis de deur nog hebben opengedaan, en daarna met een harde klap hebben dichtgegooid. Daarop zou een arrestatieteam opgetrommeld zijn die de gruwelijke ontdekking in de woning deed. De politie ontkent dat iemand in huis de deur nog heeft geopend en dichtgedaan, maar wil niet zeggen wat er dan wel gebeurd is en wat de aanleiding was om het arrestatieteam in te schakelen.
Maandagavond werd in de Develhofkerk een inloopbijeenkomst voor omwonenden gehouden waar zo'n honderd mensen op af kwamen. Ook korfbalvereniging Albatros in Zwijndrecht stelde de deuren open. Eén van de slachtoffers was lid van de vereniging.

Foto's: Gerben van den Boom, Rob van der Woude