nieuws

Oud-ANWB-topman Nouwen overleden

ROTTERDAM - Oud ANWB-topman Paul Nouwen is maandag overleden. De vice-voorzitter van de Economic Development Board Rotterdam (ERDB) stief aan een hartaanval.
De EDBR is een belangrijk economisch adviesorgaan van het Rotterdamse college. In de EDBR praten Rotterdamse ondernemers en vertegenwoordigers uit onder meer het bedrijfsleven en kennisinstellingen over het verbeteren van de economie van de stad.
Nouwen zette zich vanaf zijn pensioenering bij ANWB vooral in voor zijn woonplaats Rotterdam. Naast de EDBR, was hij ook actief rondom Rotterdam Culturele Hoofdstad van Europa. Rotterdam en Porto waren in 2001 allebei Culturele Hoofdstad van Europa. Zowel in Portugal als in Nederland werd dat gevierd met veel culturele evenementen als tentoonstellingen en voorstellingen.
Bij de ANWB verzette Nouwen zich tegen de plannen voor invoering van rekeningrijden. In 2005 werd hij voorzitter van de comissie 'Anders Betalen voor Mobiliteit' en adviseerde hij het kabinet juist om het rekeningrijden in te voeren.
Paul Nouwen was 74 jaar.