nieuws

Rotterdams architectenbureau boekt internationale successen

ROTTERDAM - Rotterdam, Parijs, New Orleans, Zuid-Korea: het architectenbureau MVRDV maakt ontwerpen voor gebouwen over de hele wereld. En het zijn echte eyecatchers Zo wordt bij Blaak in Rotterdam gebouwd aan hun ontwerp voor een grote markthal.
De markthal moet een multifunctioneel gebouw worden met marktkramen, winkels, horeca en woningen. En het liefst met het grootste videoscherm ter wereld aan de binnenkant van het overkoepelende gebouw.
MVRDV werd in Nederland bekend met hun ontwerp voor het nieuwe gebouw van de VPRO. In 2000 werden ze ook internationaal opgemerkt door het ontwerp van het Nederlandse expo-paviljoen in Hannover. En sindsdien zijn ze werkelijk booming
Het bureau is gevraagd een ontwerp te maken voor de stad Parijs in de toekomst en in Spanje gaan ze een hele eco-city bouwen. Voor New Orleans ontwierpen ze huizen die door hun bijzondere constructie ook bij hoog water blijven staan.
De regio Rijnmond blijven ze trouw. Ze maakten een ontwerp voor de nieuwe kuip in de Maas en in Spijkenisse komt een bibliotheek met een bijzonder ontwerp. Ondanks al het succes blijft er genoeg om over te dromen voor de toekomst. "We blijven nieuwsgierig en dat geeft een drive om als maar verder te gaan." zegt Winy Maas, een van de eigenaren van het architectenbureau. Er valt dus nog genoeg van hen te verwachten.
Afbeelding: artist impression van de te bouwen markthal in Rotterdam