nieuws

Feyenoord verliest van NAC Breda

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de eerste play-off wedstrijd tegen NAC Breda met 3-2 verloren. Roy Makaay en Jon Dahl Tomasson waren allebei trefzeker vanaf de strafschop-stip, maar het was te weinig om NAC op de knieen te krijgen.
Feyenoord keek na een uur voetballen tegen een 2-0 achterstand aan. Rob Penders en Donny Gorter hadden NAC op voorsprong gezet. Na een benutte penalty van Roy Makaay leken de Rotterdammers terug te keren in de wedstrijd. Een treffer van Matthew Amoah zorgde echter opnieuw voor een achterstand van twee doelpunten. Via Jon Dahl Tomasson, die de tweede Rotterdamse strafschop benutte, braken er spannende slotminuten aan. Ondanks een overtal situatie - Tommie van de Leegte was met rood naar de kant gegaan - wist Feyenoord niet meer te scoren.
Donderdag moet Feyenoord nu winnen van de ploeg van de Schiedamse trainer Robert Maaskant om kans te houden op Europees voetbal. Bij winst volgt er zondag 24 mei een derde duel, bij verlies of gelijkspel zijn de Rotterdammers uitgespeeld.
In de andere play-off wedstrijd hielden FC Utrecht en FC Groningen elkaar in evenwicht: 3-3.