nieuws

Hekken mast Essenburgsingel weer weggehaald

Essenburg2.jpg
Essenburg2.jpg
ROTTERDAM - De hekken die maandag aan de Essenburgsingel in Rotterdam zijn neergezet voor de bouw van een C2000-mast, zijn weer weggehaald. Minister Ter Horst heeft de omheining laten verwijderen omdat ze een debat in de Tweede Kamer wil afwachten.
Dat gebeurde onder druk van verschillende politieke partijen. De Kamer spreekt woendag om 16 uur in een spoedoverleg over de locatie van de communicatiemast voor de hulpdiensten.
Het spoeddebat is aangevraagd door de SP. De partij wil dat minister Ter Horst alsnog kijkt naar een alternatieve locatie voor de zendmast. Vorige week nog antwoordde ze op Kamervragen dat de plek bij de Rotterdamse Diergaardetunnel de minst ongeschikte plek is. Volgens haar zijn alle alternatieven al bekeken en ongeschikt bevonden. De minister zal op verzoek van het CDA woensdag haar standpunt per brief toelichten.
Buurtbewoners protesteren al enige tijd tegen de komst van de antenne. Zij zijn bang voor stralingsproblemen en vinden dat hun uitzicht wordt bedorven. Als alternatief hebben ze een plek tweehonderd meter verderop aangedragen, tussen het spoor.