nieuws

'Willem-Alexander en Maxima waren nog steeds erg ontdaan'

ROTTERDAM - In Apeldoorn worden vrijdagavond de slachtoffers herdacht van de aanslag op Koninginnedag. Drie Rotterdammers zaten op de VIP-tribune en waren van dichtbij getuige van het drama. Een paar dagen daarna hadden ze een toevallige ontmoeting met kroonprins Willem-Alexander en Maxima.
Door de aanslag in Apeldoorn kwamen zeven mensen om het leven toen de 38-jarige Karst Tates met zijn auto inreed op de kijkende mensenmassa.
Drie inwoners van Rotterdam-Ommoord hadden via een website kaartjes voor de VIP-tribune langs de route gekregen. Ze zagen de koninklijke familie voorbij trekken. Kort daarop trok Tates hun aandacht, die door de afzetting reed en met zijn wagen door de rijen toeschouwers maaide. Ook waren ze getuige van de slachtoffers die door de lucht vlogen en de enorme paniek die volgde.
Enkele dagen later raakten ze totaal onverwacht in gesprek met kroonprins Willem-Alexander en Maxima. Ze waren op 5 mei terug gegaan naar de rampplek om bloemen te leggen en kwamen het paar daar tegen. Het koninklijk paar was volgens de Rotterdammers incognito en nog steeds zichtbaar aangedaan.
Vrijdagavond zijn de Rotterdammers er in Apeldoorn niet bij. Ze willen de ramp na een week van praten eindelijk een plek geven.
foto: voorbijgangers bekijken vrijdag de bloemenzee bij de rampplek in Apeldoorn