nieuws

Maatregelen moeten rellen party Capelle voorkomen

ROTTERDAM - Tijdens de Pre-Party op het Stadsplein in Capelle worden extra maatregelen getroffen om een herhaling van de rellen van vorig jaar te voorkomen.
Na een Pre-Party in september vorig jaar raakten drie agenten gewond en werden zeven mensen gearresteerd bij ongeregeldheden die toen uitbraken. Bij de massale knokpartij werden ondermeer stenen en bierflesjes naar agenten gegooid.
Voor de editie van de Pre-Party die komende zaterdag plaatsvindt, is nauw overleg gevoerd met de politie. Zo moeten alle bezoekers bij binnenkomst een blaastest ondergaan om te controleren of ze niet al hebben 'ingedronken', wordt er nu alcoholarmer evenementenbier geschonken, en komen er hoge hekken met zeil om het binnensmokkelen van sterke drank te voorkomen.
Tijdens de Pre-Party zijn er optredens van internationaal bekende dj's als Roog en Leroy Styles. Ook de landelijk bekende Mano Moker uit Capelle aan den IJssel is er te horen, naast verschillende andere plaatselijke talenten. Een speciale rol is weggelegd voor de Canadese DJ Fabio Brizzi. De opening wordt verricht door de uit Capelle afkomstige ex-Miss Nederland, Sheryl Baas.
De Pre-Party op het Capelse Stadsplein start zaterdag om 16.00 uur en duurt tot 22.00 uur.