nieuws

Vereniging Oud-Dordrecht verwelkomt 1000-ste lid

ROTTERDAM - Het heeft 117 jaar geduurd, maar sinds maandag heeft de vereniging Oud-Dordrecht duizend leden. Het nieuwe lid werd welkom geheten door de Dordtse burgemeester Bandell.
De burgemeester sprak van een mijlpaal: "De vereniging heeft iets gepresteerd, waar ze tien jaar geleden alleen maar van kon dromen." Volgens Veldhuijzen, de nieuwe voorzitter van de vereniging, is het aantal leden in de laatste tien jaar bijna verdubbeld. Hij wijt de toename van het aantal leden aan de toegenomen aandacht voor geschiedenis in het algemeen.
Het nieuwe lid, mevrouw Bierenga, is niet in Dordrecht geboren, maar ongeveer vijf jaar geleden samen met haar man naar de stad verhuisd. Ze was direct geïmponeerd door de stad: "Toen we in het oude centrum kwamen wonen, wilde we direct lid worden. Het heeft vervolgens even geduurd voordat we ons hebben ingeschreven, maar uiteindelijk is het er toch van gekomen. We interesseren ons erg voor de stad en hopen door ons lidmaatschap meer van de geschiedenis te weten te komen."
Foto: Mevrouw Bierenga neemt bloemen in ontvangt in het stadhuis van Dordrecht.