nieuws

Zwijndrechters spreken elkaar tegen over snelheid auto

ROTTERDAM - Het is een wonder dat ze nog in leven zijn: vier jongens uit Zwijndrecht in de leeftijd van 19 tot 22 jaar. Met twee auto's reden ze zaterdagnacht op de A15. Na een wilde achtervolging door de politie sloeg een van de auto's ter hoogte van Barendrecht een aantal maal over de kop.
De tweede auto wist te ontsnappen maar belandde in Rotterdam-Zuid uiteindelijk tegen een stoplicht. De mannen werden door de politie achterna gezeten omdat ze vermoedelijk deelnamen aan een illegale straatrace. De jongens zijn zich van geen kwaad bewust en herinneren zich alleen het zware geweld dat de politie tegen hen gebruikte. Over de snelheid van de auto's doen verschillende verhalen de ronde. De vier jongens spreken elkaar tegen.
Twee dagen na het ongeluk zijn de wonden nog duidelijk te zijn. Maar het valt mee: schrammen, blauwe plekken en kneuzingen. Eén jongen is twee dagen in het ziekenhuis gehouden met een hersenschudding, maar is maandag weer naar huis gegaan.
Kijk links naar het verslag van TV Rijnmond met de jongens. In het radioverslag (luister ook links) hoort u de verschillende verhalen over de snelheid.