nieuws

Kleiner Koninginnedagfeest voor café Coenen

ROTTERDAM - Café Coenen in Rotterdam had grootse plannen voor het Koninginnedagfeest donderdag. Deze plannen vielen alleen in het water doordat de vergunning niet op tijd is aangevraagd volgens de gemeente. Het café moet het daardoor rustiger aan doen.
Al zeven jaar organiseert het café een feest op Koninginnedag. Organisator Paul de Wit had het feest al gepland en kwam er pas tijdens de laatste check achter dat de aanvraag niet aan was gekomen. "Eigenlijk was alles al in gang gezet. Op een gegeven moment besloot ik alles nog maar eens te checken. Toen ik erachter kwam dat de aanvraag niet was aangekomen stuurde ik direct een nieuwe op. Alleen was ik hier, drie weken voor Koninginnedag, te laat mee".
Paul Tissingh van de gemeente Rotterdam snapt de frustratie, maar wil op geen enkele manier het café alsnog een vergunning verstrekken. Hij zegt dat er op Koninginnedag zoveel evenementen zijn dat de deadline van vier weken niet overschreden mag worden. "Er kan veel fout gaan tijdens de voorbereidingen. We hebben die vier weken nodig om belangrijke zaken te controleren. Hierbij kan gedacht worden aan regels voor brandveiligheid en geluidsoverlast", aldus Tissingh.
Dit betekent niet dat het café op Koninginnedag de deuren sluit: "Het is balen dat we niet zo groot kunnen uitpakken als we willen, maar we gaan er alsnog een leuk feestje van maken. Het zal alleen minder heftig worden als gepland", aldus de Wit.
Foto: Wikipedia.