nieuws

Martin Bril over de skyline van Rotterdam

ROTTERDAM - In Amsterdam is woensdag schrijver en columnist Martin Bril overleden. Hij werd 49 jaar. In zijn columns, verhalen en gedichten kwam Rotterdam regelmatig aan bod.
Bril had een fascinatie voor de Rotterdamse dichter Cornelis Bastiaan Vaandrager, de havens en ook de skyline heeft hij meerdere malen beschreven. Zoals in onderstaand gedicht:
ROTTERDAM 2001 - Deel 1
Rotterdam is een bocht Meer in het bijzonder: deze bocht Vanuit Den Haag en Amsterdam Over de A20, afslag centrum Op het Kleinpolderplein De beste afslag van de wereld Smal en slecht asfalt, onkruid, vangrails met roest Een Duitse afslag, scherpe bocht En in plaats van omlaag Gaat ie omhoog, dat is het mooiste Want omhoog, dan omlaag (geldt alleen niet voor rivieren) En dan ineens is daar die bocht Die bocht die Rotterdam is En in die bocht ligt de stad of beter Gezegd: in die bocht is zij daar opeens De stad De skyline Rotterdam Wat een vrouw! De bocht is kort Maar na de bocht wordt het nog mooier De weg De weg, een bolderende weg, een weg Omlaag Rechts Blijdorp, links het Vroesenpark Zo’n weg Om hard te nemen richting het stoplicht Aan het begin van de Stadhoudersweg En het begin van Rotterdam
Uit: Rotterdam, De stad in gedichten - 521 Uitgevers