nieuws

Anti-huftersysteem in bioscoop Rotterdam

patherotterdam.cropresize.tmp.jpg
patherotterdam.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Bioscoopketen Pathé in Rotterdam krijgt deze zomer een anti-huftersysteem. De methode wordt ingezet om de soms hoogoplopende overlast in de zalen te stoppen.
Het systeem werkt als volgt: wanneer er in een zaal overlast wordt veroorzaakt of wanneer een bioscoopganger zich bedreigd voelt, kan diegene een sms'je met het zaalnummer sturen. Op dat moment wordt de beveiliging ingeschakeld die dan poolshoogte komt nemen.
De vestiging van Rotterdam aan het Schouwburgplein kampt al lang met overlastgevende bezoekers. In 2006 besloot een groep bestaande uit voornamelijk Marokkanen het Suikerfeest in de bioscoop te vieren. Twee zalen werden daarbij ontruimd. Sindsdien is er meer beveiliging en werden er Marokkaanse buurtvaders ingezet. Ook heeft de bioscoop vorig jaar voor enkele bezoekers een toegangsverbod ingesteld van drie tot zes maanden. Voorgaande maatregelen bleken niet te helpen.
Volgens Pathé komen er enkele tientallen keren per jaar incidenten voor als vechtpartijen, schelden en agressief gedrag van jongeren. Bezoekers durven hier vaak geen melding van te maken omdat ze bang zijn voor represailles.
Vanaf volgende maand wordt bij de reclamefilmpjes het speciale nummer getoond waar mensen naar kunnen sms'en. Bij succes zal het systeem in alle grote steden worden toegepast. De proef begint eind mei in Den Haag en Amsterdam.