nieuws

'Postbode' licht Schiedammers op

ROTTERDAM - Meerdere Schiedammers zijn het slachtoffer geworden van oplichting. Verkleed als postbode wist een crimineel hen grote bedragen afhandig te maken door hun pinpassen te ‘skimmen'.
Volgens de politie heeft de als postbode verklede man in ieder geval slachtoffers gemaakt in de Alphons Ariensstraat en het Albert van Raalteplein. Hij deed zich voor als een medewerker van TNT Post die een pakketje kwam afleveren. De bewoners werden gevraagd om de portokosten direct af te rekenen via het mobiele pinautomaat dat de man bij zich had.
Tijdens het pinnen werden de gegevens op de pas gekopieerd. Een methode die ook wel ‘skimmen' wordt genoemd. En tijdens het pinnen keek de man vermoedelijk de pincode af. Met die gegevens wist de man grote bedragen van de rekeningen van de bewoners af te schrijven.
Volgens de politie Rotterdam-Rijnmond gaat het hier om de zoveelste babbeltruc. Een echte postbezorger in de Schiedamse wijk Nieuwland liet weten dat postbodes nooit mobiele pinautomaten bij zich hebben.