nieuws

Dode bij schietpartij in Rotterdams café

ROTTERDAM - Tijdens een talentenjacht is in de nacht van vrijdag op zaterdag in een vol café aan het Poolsterplein in Rotterdam een 46-jarige Rotterdammer doodgeschoten. Drie andere bezoekers raakten gewond.
Een 44-jarige Rotterdammer werd na een ruzie uit café Laurenshof gezet. Hij kwam even later terug met een vuurwapen en schoot volgens een getuige midden in de zaal wild om zich heen.
De naar schatting vijftig bezoekers van de in de kroeg gehouden talentenjacht doken in paniek alle kanten op. Ze zochten onder meer dekking in een keukentje, een wc en zelfs onder elkaar. De schutter liep al schietend door het café tot hij overmeesterd kon worden.
Vier mensen werden door kogels getroffen. Een van hen, een 46-jarige man uit Rotterdam, bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen. De schutter is overgedragen aan de politie.
De bezoekers moesten na de schietpartij op last van de politie lange tijd in het café blijven. Zo konden de namen van de aanwezigen opgeschreven worden. Ook zaterdag was de recherche nog op het Poolsterplein aanwezig om sporenonderzoek te doen.