nieuws

Chemiebedrijf DuPont viert jubileum sober

ROTTERDAM - Chemiebedrijf DuPont bestaat dit jaar vijftig jaar. Alleen zal het bedrijf dit jubileum niet groots vieren, omdat de crisis ook hier voelbaar is.
DuPont geldt als één van de grootste werkgevers van de Drechtsteden. Het chemiebedrijf uit Dordrecht heeft negen fabrieken waarin veel verschillende halffabrikaten worden geproduceerd. Het bedrijf is de afgelopen decennia enorm gegroeid. Deze groei zal de komende tijd stokken vanwege de financiële crisis.
In 1959 werd tussen de Baanhoekweg en de Beneden Merwede de eerste paal geslagen. Het internationale bedrijf DuPont bestond toen al 150 jaar. Inmiddels staan er tien fabrieken op het terrein en werken er negenhonderd mensen.
Ondanks de groei die DuPont heeft doorgemaakt, kende het bedrijf ook moeilijke economische periodes. Die zorgden soms voor sluiting van een fabriek of moesten er werknemers ontslagen worden.
Of het na deze moeilijke periode beter zal gaan met DuPont is nog onduidelijk. Het bedrijf is afhankelijk veel sectoren zoals bijvoorbeeld de auto-industrie.