nieuws

Drie overvallen op één dag in de regio Rijnmond

ROTTERDAM - De regio Rijnmond heeft dinsdag te maken gehad met diverse overvallen. 's Nachts werden twee mannen aangehouden na een overval in IJsselmonde en 's ochtends waren een tabakszaak in Nieuw Crooswijk en een supermarkt in Hoogvliet aan de beurt.
Twee mannen overvielen in de middag een supermarkt aan de Lavasweg in Hoogvliet. De daders droegen bivakmutsen en bedreigden het personeel met een wapen. Ze zijn er met sigaretten en wat kasgeld vandoor gegaan. De politie stelt een onderzoek in. Eerder op de ochtend heeft het arrestatieteam van de Rotterdamse politie de daders van een andere overval opgepakt. Ze hield vier mannen in de leeftijd van 18 tot 21 jaar aan die kort ervoor een tabakshop hadden overvallen aan de Rusthoflaan. De mannen hadden zich verschanst in een pand in de nabijgelegen Kerkhofstraat. Een arrestatieteam kon ook de overvallers van een woning aan de Meerdijk in Rotterdam-IJsselmonde aanhouden. Ze waren op zoek naar drugs en dwongen de bewoners het huis te verlaten. Hun 21-jarige dochter bleef ongezien achter en belde de politie.
Afbeelding: Eén van de verdachten van de overval in Crooswijk wordt geblinddoekt afgevoerd door een lid van het Arrestatieteam - beeld Duijvesteijn