nieuws

Siegfried S. verdacht van meer moorden

moord.jpg
moord.jpg
ROTTERDAM - De beruchte Schiedamse crimineel Siegfried S. (61), verdachte in het grote liquidatieproces in Amsterdam, was mogelijk betrokken bij nog meer moorden. Hij zou de hand hebben gehad in de dood van Helio Stewart uit Schiedam en de Rotterdamse Soraida Maxwell.
Dat zou blijken uit een document dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries in handen heeft gekregen. Het gaat om het testament van Siegfried's broer Melfrim,waarin over beide moorden wordt gesproken. Soraida Maxwell geldt officieel nog als vermist. Zij is in januari 1994 voor het laatst gezien in haar woning in Hoogvliet. Volgens de advocaat van Siegfried S., mr. R. Hagenaars, is zijn cliënt al eerder berecht in deze zaak en is hij toen vrijgesproken.
Lijfwacht
Helio Stewart was de voormalige lijfwacht van de Rotterdamse drugsbaron Kobus L. Hij heeft in 1993 belastende verklaringen afgelegd over de betrokkenheid van Kobus bij drugstransporten en bij twee liquidaties: op R. Heeren in 1985 en J. van Wanroj in 1986. De politie ging er destijds vanuit dat Siegfried S. de liquidaties had gedaan in opdracht van Kobus L., maar de recherche heeft die zaak nooit rond gekregen. Helio Stewart is zelf in december 1993 vermoord. Melfrim S. zou nu hebben geschreven dat zijn broer Siegfried achter die afrekening zat. Volgens Peter R. de Vries waren de twee broers gebrouilleerd en was Melfrim bang dat hij door zijn broer zou worden omgebracht. Melfrim is in 2005 op Curacao doodgeschoten, maar onbekend is wie de dader was. Siegfried S. wordt in verband gebracht met nog andere moordzaken. Tegen hem is 18 jaar cel geëist voor de dood van een 47-jarige Antilliaan in februari 2007. De man werd omgebracht bij een wegrestaurant langs de A4. De Schiedammer zegt niets met de zaak te maken te hebben.
Antwerpen
Verder zou hij een rol spelen in het grote proces tegen Jesse R. Siegfried zou in 1993 betrokken zijn geweest bij een dubbel moord in Antwerpen. De slachtoffers waren drugshandelaar Hennie Shamel en zijn vriendin Anne de Witte. Siegfried S. werd donderdag veroordeeld tot 2 ½ jaar cel, voor een drugstransport in 2006. Destijds is 360 kg cocaïne van België naar Den Hoorn gesmokkeld. De Schiedammer is in het verleden ook bekend geworden door spectaculaire ontsnappingen. Zo wist hij eens uit gevangenis De Schie te ontkomen met een speedboot. Siegfried S. is telg uit een beruchte familie uit Schiedam. Behalve de genoemde Melfrim zijn sinds de jaren zeventig meer broers in verband gebracht met drugshandel, gedwongen prostitutie, bedreigingen en bankroven.