nieuws

2,5 jaar cel voor Schiedamse drugshandelaar

31-10-Cocaine.jpg
31-10-Cocaine.jpg
ROTTERDAM - De rechtbank in Rotterdam heeft donderdag de 61-jarige Siegfried S. uit Schiedam veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het coördineren van een drugstransport. Het ging om een lading van 360 kilo cocaïne van de Belgische grens naar Den Hoorn.
De drugs waren verstopt in een vrachtwagencombinatie, die 5, 6 en 7 oktober 2006 met wisselende begeleiders en via diverse tussenstops naar een losplaats in Den Hoorn reed. Daar werd de losploeg aangehouden.
De drugs waren afkomstig van een partij van 2.500 kilo cocaïne die vanuit de Dominicaanse Republiek naar Antwerpen was gesmokkeld. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden vijf jaar tegen S., omdat de aanklager hem een grotere rol had toegeschreven in deze smokkelzaak.
In september 2008 werden zeven anderen wegens betrokkenheid bij het drugstransport veroordeeld tot straffen van 2,5 tot zeven jaar. Enkele verdachten werden toen vrijgesproken.
S. hoort op 10 april nog een uitspraak: tegen hem is in Haarlem achttien jaar cel geëist wegens de liquidatie, samen met twee anderen, van een 47-jarige man uit Curaçao. Dat gebeurde op de parkeerplaats bij het brugrestaurant over de A4 in Haarlemmermeer op 13 februari 2007.
Ook is S. verdachte in het grote liquidatieproces Passage. S. zou betrokken zijn geweest bij een dubbele moord in Antwerpen in 1993, een vermeende opdracht van Henk Orlando R., alias de Zwarte Cobra.