nieuws

Koningin Beatrix bezoekt basisschool in Bloemhof

ROTTERDAM - De openbare basisschool de Bloemhof in Rotterdam kreeg dinsdag hoog bezoek van niemand minder dan koningin Beatrix. Het bezoek was geheim, maar binnen de kortste keren stond het hele schoolplein vol met belangstellenden.
Reden voor haar bezoek was het zogeheten Wanitaconcept, waar de school sinds kort mee werkt. Hiermee worden achterstanden bij leerlingen aangepakt. De kinderen krijgen per week zes uur langer les dan op een reguliere school. De lessen sluiten bovendien beter aan bij de belevingswereld van kinderen.
Zo kiezen de docenten en leerlingen een thema waar ze een paar weken mee aan de slag gaan. De kinderen bedenken vragen bij dit thema en zo zijn de leerlingen meer betrokken bij wat ze leren.
De koningin wilde dat wel eens zien en kreeg daarom een rondleiding door de school. Het was de bedoeling dat niemand van haar komst zou weten, maar dat lukte niet helemaal. Binnen de kortste keren wist de hele buurt het en verzamelden zich drommen mensen voor de school om een glimp van de koningin op te vangen.