nieuws

Nieuwe privé-jetmaatschappij Rotterdam Airport

ROTTERDAM - Op Rotterdam Airport start een nieuwe maatschappij voor de huur van privéjets. Sky-taxi.nl breidt haar activiteiten vanaf vrijdag uit op de luchthaven en gaat deels het gat opvullen van Bikkair, de onderneming die in februari van dit jaar noodgedwongen moest stoppen.
Sky-taxi.nl is opgericht door voormalig CDA-kamerlid Roland Kortenhorst. Het bedrijf startte in september 2008 op Schiphol. De onderneming zorgt voor vluchten die veel tijd besparen doordat rechtstreeks gevlogen wordt van en naar de meest gunstig gelegen luchthavens.
Sky-taxi.nl gaat gedeeltelijk het gat opvullen van Bikkair, het bedrijf dat in februari door de financiële crisis moest stoppen. Sky-taxi.nl heeft één toestel van Bikkair overgenomen. Desiree Breedveld verwacht niet dat Sky-taxi.nl hetzelfde lot wacht als Bikkair. "Sky-taxi is een onderdeel van een groter geheel en vliegt ook op andere locaties in Nederland", aldus Breedveld.
Het bedrijf vliegt verder met toestellen van het type Cessna Citation Mustang, een tweemotorig straalvliegtuig voor in totaal vier passagiers. Het lage brandstofverbruik zorgt voor een relatief lage vliegprijs.