nieuws

Havenmeester Oud-Beijerland weg na geweld

ROTTERDAM - De havenmeester van Het Spuidorp legt haar functie neer. Twee weken geleden is ze samen met haar dochter in elkaar geslagen door een 44-jarige man van Watersportvereniging ‘Het Spui'.
Ondanks dit voorval besloten de leden van de watersportvereniging tijdens een vergadering de man niet te royeren. Daarom stopt de havenmeester ermee.
De havenmeester had de 44-jarige man eerder aangesproken op zijn gedrag. En dat pikte hij dus niet. De moeder van de man hield vrijdagavond tijdens de ledenvergadering een emotioneel betoog om haar zoon nog een kans te geven. Dat werd met luid applaus beantwoord.
Het bestuur van watersportvereniging is de geweldpleger liever kwijt dan rijk en gaat kijken hoe het nu verder moet. De verdachte zit op dit moment vast. Komende woensdag wordt besloten of hij nog langer in de cel moet blijven. In juni zal hij zich moeten verantwoorden voor de rechter.
Verantwoordelijk wethouder Johan van Buuren van de gemeente Oud-Beijerland, is op de hoogte van de verenigingsrel. Hij wil eerst dat de vereniging er zelf probeert uit te komen.