nieuws

Rotterdamse politie wil beloning voor overvaltips

ROTTERDAM - Gouden tips over roofovervallen moeten worden beloond. De politie Rotterdam-Rijnmond is daarover in gesprek met justitie. Door tips te belonen, kunnen overvallen sneller worden opgelost, denkt Bas van Tol van het district Oost.
Dan kan volgens Van Tol ook worden voorkomen dat daders steeds grotere doelwitten kiezen. Maandag maakte de politie bekend dat zij twee mannen heeft aangehouden die ervan worden verdacht zeker vijf overvallen op supermarkten en winkels te hebben gepleegd. Vermoed wordt dat de 31-jarige Capellenaar en 35-jarige Rotterdammer meer overvallen op hun naam hebben staan.
De politie kwam de twee op het spoor na een uitgebreid onderzoek. Ze zijn vorige week opgepakt toen ze op het Hofplein in Rotterdam rondreden in een gestolen auto. Agenten vonden in de woning van de Rotterdammer een vuurwapen.
Volgens de politie is het aantal overvallen in de eerste drie maanden van dit jaar gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar: 118 dit jaar en 138 in het eerste kwartaal van 2008.