nieuws

Ziekenhuis ook tegen komst verslaafdenopvang Dordrecht

ROTTERDAM - Het Albert SchweitzerZiekenhuis in Dordrecht is ook tegen de mogelijke komst van het hostel voor dakloze verslaafden aan de Amnesty Internationalweg. Eerder was er al weerstand van omwonenden.
De plek waar het hostel mogelijk komt ligt dichtbij één van de vestigingen van het ziekenhuis. Het personeel zou zich onveilig kunnen voelen door de komst van het hostel. Dat schrijft het ziekenhuis in een brief aan de gemeente Dordrecht.
De beslissing over de definitieve locatie is woensdag opnieuw uitgesteld. De gemeente heeft nu twee locaties op het oog; de Eulerlaan of de Amnesty Internationalweg. Die laatste plek ligt op een steenworp afstand van het Albert Schweitzer ziekenhuis en de parkeergarage van het gezondheidspark. De raad van bestuur schreef een brief naar het college omdat die plek volgens het ziekenhuis niet geschikt is voor een hostel.
Het ziekenhuis verzoekt de gemeente dan ook via een brief om het hostel op een andere locatie te vestigen. De gemeente heeft nog niet gereageerd op de brief.