nieuws

Man besmet met legionella in Rotterdamse flat

ROTTERDAM - De legionella-uitbraak in de Charley Toorop-toren in Rotterdam-Zevenkamp heeft zeker een persoon besmet. Het gaat om een 76-jarige bewoner van de flat. Door de besmetting neemt de onrust onder de bewoners toe.
Huurders ontvingen begin deze maand een brief van de verhuurder, de Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam, over de vondst van legionella, de bacterie die de veteranenziekte kan veroorzaken. Sindsdien heerst grote onrust onder de bewoners.
Alleen door bijtijds zijn medicijnen te nemen is bewoner Gert van Oosten, naar zijn zeggenb, aan de dood ontsnapt. Begin februari zou hij zijn geveld door de gevreesde legionella-bacterie. Het echtpaar Van Oosten drinkt geen druppel meer uit de kraan. In de Charley-Tooroptoren liggen de koudwaterleidingen vlak langs de buizen van de stadsverwarming. Daardoor loopt de temperatuur van het water op tot boven de 25 graden, de temperatuur waarin de legionella-bacterie optimaal gedijt. De Stichting Ouderenhuisvesting houdt in een telefonsische reactie aan RTV Rijnmond vol dat er geen bewijs is dat de heer Van oosten daadwerkelijk geveld is geweest door de veteranenziekte. Van Oosten overweegt nu samen met zijn buren juridische stappen te nemen tegen de Stichting.