nieuws

Bewoners verzorgingshuis moeten alsnog verhuizen

ROTTERDAM - Bewoners van verzorgingshuis Sabina in Oud-Beijerland dreigen tóch te moeten verhuizen naar een plek ver buiten het dorp. De directie wil een deel van de bewoners naar Mijnsherenland verhuizen. De raad van toezicht en de staatssecretaris weigeren in te grijpen.
Begin maart wonnen de ouderen een rechtzaak tegen de directie die de ouderen voor een verbouwing tijdenlijk naar 's-Gravendeel wilde verhuizen. Nu wil de directie de bewoners alsnog verplaatsen, ver weg van familie en bekenden. Er wordt nu geprobeerd onder de uitspraak van de rechter uit te komen, door de merendeels dementerende ouderen te laten tekenen voor tijdelijke huisvesting in Mijnsherenland.
Directeur van de zorginstelling, Den Uil, weigert de pers te woord te staan. De partij van Geert Wilder heeft vragen gesteld aan staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid over de positie van de directeur. Maar de staatssecretaris ziet geen aanleiding voor vertrek van Den Uil.
De protestants-christelijke zorginstelling waaronder Sabina valt, is de afgelopen jaren meerdere keren in het nieuws geweest. Zo stelde de omstreden directeur ooit pyamadagen voor. Zogenaamd gedwongen door bezuigingen. Ook haalde de directeur in 2004 alle voetbalversieringen weg, omdat de kleur oranje ongepast zou zijn.