nieuws

Patiëntendossiers Vlietland Ziekenhuis onbewaakt

06-01-Vlietland.cropresize.2.jpg
06-01-Vlietland.cropresize.2.jpg
ROTTERDAM - Patiëntendossiers van het Vlietland Ziekenhuis liggen onbewaakt opgeslagen in een loods van een Vlaardings verhuisbedrijf. Daar kwamen SP-raadsleden achter toen zij ongestoord naar binnen konden in de loods.
SP-fractievoorzitter in Vlaardingen, Arnout Hoekstra, heeft tegen de portier van het verhuisbedrijf gezegd dat ze van de gemeente waren, waarop ze door konden lopen. Volgens Hoekstra konden de raadsleden daarna rond kijken en foto's maken van de duizenden dossiers. Een ziekenhuis is wettelijk gezien zelf verantwoordelijk voor het beheer van medische dossiers.
Verantwoordelijk CDA-wethouder Peter van der Zwan nam vrijdagochtend contact op met het ziekenhuis. ""Ze hebben de wethouder laten weten erg verbijsterd te zijn en stellen dat dit nooit had mogen gebeuren. Het ziekenhuis heeft een contract met het verhuisbedrijf waarin afspraken zijn vastgelegd over de beveiliging. De zaak wordt onderzocht," aldus een woordvoerdster van de gemeente.
Gerrit-Jan van Zoelen, voorzitter van het Vlietland Ziekenhuis, noemde donderdagavond de hele zaak een 'Broodje-Aap' verhaal. Hij zei zich niet voor te kunnen stellen dat de politici zomaar de loods binnen kunnen wandelen.