nieuws

Rotterdam gaat strijd met recessie aan

ROTTERDAM - Rotterdam steekt 123 miljoen in maatregelen om de economische crisis te lijf te gaan. Burgemeester Aboutaleb presenteerde donderdagochtend een 6-punten plan om onder meer de koopkracht van de Rotterdammers veilig te stellen.
Mensen die hun baan verliezen moeten als het aan Aboutaleb ligt snel weer aan het werk geholpen worden. Ze moeten onmiddellijk omgeschoold worden richting branches waar nog wel werk te vinden is. Het gaat dan bijboorbeeld om de zorg, techniek of het onderwijs. Er komt 4 miljoen beschikbaar om 2000 leerlingen op te leiden bij een ROC.
Recessie treft Rotterdam harder’
De gemeente verwacht dat Rotterdam harder door de recessie wordt getroffen dan andere steden in Nederland. Dat komt doordat veel Rotterdammers financieel afhankelijk zijn van de havenbedrijven en de industrie.
Het gemeentebestuur gaat drie miljoen euro steken in het helpen van milieuvriendelijke en innoverende bedrijven en er wordtr bijna 8 miljoen uitgetrokken voor energiebesparende verlichting op straat.
Ook is geld vrijgemaakt voor het versneld opknappen van wegen. De Kredietbank krijgt 4 miljoen extra om meer mensen die op de armoedegrens leven te kunnen helpen.
Bekijk via de links rechts op deze pagina de extra uitzending van TV Rijnmond