nieuws

Tieners bekennen overvallen op tankstations

overvallen_tankstation.cropresize.tmp.jpg
overvallen_tankstation.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Twee jongens uit Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam hebben tegenover de politie bekend dat ze eind vorig jaar drie tankstations hebben overvallen. De jongens zijn zestien en zeventien jaar oud.
De zestienjarige zou eind vorig jaar in zijn eentje twee benzinestations hebben overvallen op de Burgemeester Keijzerweg in Papendrecht en de Kort Ambachtlaan in Zwijndrecht. Ook bekende de tiener dat hij samen met de jongen uit Hardinxveld-Giessendam op 26 november een tankstation op de Deltalaan in Sliedrecht heeft beroofd.
De Drechtsteden werden in de laatste twee maanden van vorig jaar geteisterd door gewapende overvallen. Daarop besloot het korps Zuid-Holland-Zuid twintig extra politiemensen vrij te maken om de daders te achterhalen. De tieners konden worden opgepakt aan de hand van getuigenverklaringen en camerabeelden.
De zestienjarige werd op tien januari aangehouden en zit nog steeds in voorlopige hechtenis. De zeventienjarige jongen werd op negen februari gearresteerd maar is inmiddels in afwachting van een rechtzaak vrijjgelaten.

foto: Een van de tankstations die eind vorig jaar werden overvallen/Kees Andriesse