Twee zeges voor rugbyers Sparta

ROTTERDAM - De rugbyers van Sparta boekten de afgelopen week twee overwinningen en blijven door die zeges koploper in de eerste klasse.
De Rotterdammers wonnen op het eigen Capelse sportpark Couwenhoek met 20-5 van middenmoter Amstelveen. De wedstrijd leverde een fysiek gevecht op waarin de Rotterdammers de sterkste waren. De thuisploeg nam al in de eerste helft de leiding na twee penaltykicks en een try met conversie. Toen was het verschil met de Noordhollanders al gemaakt. In de tweede helft bleef het verschil op het bord en pakte Sparta een eenvoudige zege. Drie dagen eerder hadden de Rotterdammers hekkensluiter Oisterwijk al getrakteerd op een ruime nederlaag. Het werd 78-3. Sparta blijft koploper in de eerste klasse, maar is nog in een hevige strijd gewikkeld om promotie naar de ereklasse. The Bassets, The Hookers en Waterland liggen op de loer.