nieuws

Camerateam weert zakkenrollers op Afrikaandermarkt

ROTTERDAM - Sinds medewerkers van Stadstoezicht de marktdagen op de Afrikaandermarkt in Rotterdam filmen, is het aantal aangiftes tegen zakkenrollers gedaald van negen naar één per dag. Dat heeft de gemeente donderdag laten weten.
De afgelopen drie maanden heeft het camerateam de markt gefilmd, omdat de markt al jaren last heeft van zakkenrollers. Ook werd veel afval niet op de juiste manier aan de Roteb aangeboden. Inmiddels is deze hoeveelheid verkeerd gescheiden afval afgenomen.
Het team mag alleen onder begeleiding van de politie filmen. "En alleen de politie kan de geschoten beelden opvragen, tot maximaal 24 uur na de opnames. Dat is vastgelegd in de privacywetgeving," aldus een woordvoerder.
Het idee ontstond enkele maanden geleden toen bleek dat de inzet van camerateams van de politie te duur bleek. Deze teams zet de politie onder meer in bij voetbalwedstrijden en demonstraties. De professionele camera's die nu gebruikt worden, zijn gekocht op Marktplaats van een failliet bedrijf. "We gaan er zeker mee door," zegt de woordvoerder. De gemeente bekijkt of het middel op meerdere locaties kan worden ingezet.