nieuws

Twijfels over dode zeehond Hoek van Holland

ROTTERDAM - Op het strand van Hoek van Holland is maandagochtend een dode zeehond gevonden. Bij het ongeveer zes maanden oude dier was met een touw een olievaatje aan zijn zwemvliezen geknoopt. Het is onduidelijk of het dier opzettelijk is gedood of niet.
De dierenambulance in Vlaardingen heeft het dier van het strand gehaald. Doordat het vat met dubbele knopen is vastgezet, vermoeden mensen van de dierenambulance dat de zeehond door een vissersboot is gevangen, daarna met het olievaatje overboord gekieperd en pas daarna overleden. De kans is groot dat de eigenaar van de vissersboot snel wordt gevonden want op het olievat stond nog vermeld wie deze heeft gekocht.
Maar volgens Lenie 't Hart van de Zeehondencrèche in Pieterburen is het dier waarschijnlijk niet opzettelijk gedood. Ze gaat ervan uit dat het zeehondje in een net of in een touw verstrikt is geraakt. Het komt wel vaker voor dat zeehonden daardoor verdrinken. Ook is het erg moeilijk om de flappers van een levende zeehond met touw aan elkaar te binden, aldus 't Hart.
De dode zeehond is naar een laboratorium in Utrecht gebracht. Daar zal zijn precieze doodsoorzaak worden vastgesteld.
De dierenambulance heeft aangifte gedaan bij de politie.
Het dode zeehondje op de brancard van de dierenambulance