nieuws

Peuterleidsters massaal op taalcursus

aapnootmies.cropresize.tmp.jpg
aapnootmies.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Rotterdam stuurt ruim honderd van de circa 330 peuterleidsters in de gemeente op taalcursus. Uit onderzoek van de onderwijsinspectie kwam naar voren dat 15 procent van alle leidsters niet goed genoeg Nederlands spreekt.
De inspectie maakte zich zorgen. Ze leerde uit het onderzoek dat vooral in delen van Rotterdam waar is geprobeerd vrouwen aan het werk te krijgen, de taalachterstand groot is.
De vrouwen stroomden in via de oude gesubsidieerde Melkertbanen. Dit gebeurde vooral in de deelgemeenten Feijenoord en Delfshaven, waar veel mensen van allochtone afkomst wonen. Een deel van de leidsters heeft een niet-Nederlandse achtergrond.
Om hoeveel vrouwen het exact gaat, kon een woordvoerster van de gemeente vrijdag niet zeggen. De leidsters moeten mondeling en schriftelijk worden bijgespijkerd, zodat ze de kinderen beter kunnen onderwijzen. Veel peuters gaan juist naar de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) om beter de taal te leren spreken, zodat ze meer bagage hebben op de basisschool.
De gemeente bekijkt in een later stadium of de bijspijkercursus effect heeft gehad. Wethouder Leonard Geluk heeft deze week de gemeenteraad geïnformeerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl