nieuws

Persoonlijke bezittingen Pim Fortuyn geveild

ROTTERDAM - De persoonlijke bezittingen van Pim Fortuyn komen onder de hamer. De spullen van de in 2002 vermoorde politicus worden op 27 juni geveild bij veilinghuis Hessink's in Nijmegen. Dat heeft Hans den Hartog, een van de twee eigenaren van het voormalige woonhuis van Fortuyn in Rotterdam, zaterdag gezegd.
De villa van Fortuyn aan het G.W. Burgerplein in Rotterdam is sinds december 2007 in handen van Den Hartog en zijn zakenpartner Marinus van Pommeren. Het duo vestigde een assurantie- en adviesbureau in het monumentale pand.
Klanten die een verzekering afsloten, kregen een genummerd certificaat op naam, een bewijs dat ze op die manier bijdroegen aan het behoud van het huis. Ze hadden dan ook recht op een rondleiding door het huis.
Volgens Den Hartog is de belangstelling tegengevallen. Het aantal klanten bleef achter bij de verwachtingen. In combinatie met de kredietcrisis zijn Hartog en Van Pommeren nu genoodzaakt de inboedel te verkopen om het hoofd financieel boven water te houden. Het pand houden ze aan, het assurantiekantoor ook.
Aan de inrichting van het woonhuis is sinds de gewelddadige dood van Fortuyn op 6 mei 2002 niets veranderd. Alles staat en ligt er nog zoals de politicus het achter heeft gelaten toen hij die dag voor het laatst de deur achter zich dichttrok. De kranten liggen klaar, de leesbrillen ook, bij zijn bed staan zijn sloffen. Dit alles zal het gebouw in juni voorgoed verlaten.
,,We willen iedereen die interesse heeft de gelegenheid geven iets persoonlijks van Fortuyn aan te schaffen. We willen geen scheve gezichten, dus gaan we de spullen veilen'', aldus Den Hartog.
foto: bloemenzee vlak na de moord bij het huis van Fortuyn