nieuws

Beenhakker wint, Koeman verliest

BeenhakkerPolen.cropresize-1.1.tmp.cropresize.tmp.jpg
BeenhakkerPolen.cropresize-1.1.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Rotterdammer en oud-Feyenoordtrainer Leo Beenhakker heeft als bondscoach van Polen het oefenduel tegen Wales met 0-1 gewonnen. Erwin Koeman, ook een voormalig trainer van Feyenoord, had met Hongarije minder succes in Israël en verloor met 1-0.
De Polen van Beenhakker hadden over geluk niet te klagen, want de Welshmen raakten meermaals het aluminium. Roger Guerreiro maakte tien minuten voor tijd met een lobje de enige treffer van de wedstrijd.
De enige treffer van Israël tegen de Hongaren kwam op naam van Yossi Benayoun, die net als oud-Feyenoorder Dirk Kuijt onder contract staat bij het Engelse Liverpool.
Voormalig Feyenoord-trainer Arie Haan heeft als bondscoach van Albanië aan de kwalificatiewedstrijd voor de wereldtitelstrijd voetbal op Malta een punt overgehouden. In Ta'Qali bleef het 0-0. Albanië had zich bij winst nog aardig kunnen mengen in de strijd om ten minste de tweede plaats in groep 1. Denemarken, Hongarije en Portugal lijken nu de grootste kanshebbers op plaatsing voor de eindronde.