nieuws

Rotterdamse politiek vergadert over toekomst Coolsingel

ROTTERDAM - Het college van b en w van Rotterdam heeft dinsdag achter gesloten deuren vergaderd over de toekomst van de Coolsingel. Om voetgangers meer ruimte te geven wordt er door de gemeente aan gedacht de verkeersader in het geheel voor auto's af te sluiten.
Ook is er de mogelijkheid dat het aantal banen wordt teruggebracht van vier naar twee. Niets veranderen aan de huidige Coolsingel is ook een optie, maar dat het bestuur voor die laatste variant zal kiezen is onwaarschijnlijk: de binnenstad moet aantrekkelijker worden voor voetgangers.
De winkeliers in de binnenstad vinden de discussie een brug te ver. Eerst moeten volgens de ondernemers alle problemen met het verkeer rondom Rotterdam worden opgelost, voordat wordt gepraat over aanpassing. GroenLinks wil op termijn een hele autoloze Coolsingel met gezellige terrassen. De gemeenteraad is verdeeld. De grootste oppositiepartij Leefbaar Rotterdam is tegen het autoluw maken van de Coolsingel.
De Partij van de Arbeid vindt het idee van een tweebaansweg aantrekkelijk, maar meent dat eerst alle andere werkzaamheden in de stad klaar moeten zijn.
Komende donderdag volgt een besloten commissievergadering over de Coolsingel, waarna de plannen in alle openbaarheid aan de gemeenteraad zullen worden voorgelegd.