nieuws

Nieuw Ronald McDonaldhuis klaar voor de opening

ROTTERDAM - 'Je ouders dichtbij', heette de actie die onder andere RTV Rijnmond ruim een jaar geleden voerde voor de bouw van een nieuw Ronald McDonaldhuis. Het nieuwe logeerhuis naast het Sophia is nu klaar en wordt deze week officieel geopend
In het logeerhuis kunnen ouders van patientjes in ziekenhuizen tijdelijk verblijven, als ze zelf ver weg wonen. In het Sophiakinderziekenhuis liggen veel kinderen die niet in de regio wonen. Sommige ouders zijn zelfs maandenlang in het Ronald Mc Donaldhuis.
Daarom is het motto: 'Thuis ver van huis'. Ouders hebben er een kamer, maar zorgen zelf voor hun eten en doen er ook bijvoorbeeld de was. Het nieuwe gebouw, dat ruim zeven miljoen euro heeft gekost, kent veel voordelen ten opzichte van het oude McDonaldhuis aan de Rochussenstraat.
Het nieuwe gebouw, dat pal naast het Sophia Ziekenhuis ligt, is gebouwd in de vorm van een schip en wordt woensdag officieel geopend. Het splinternieuwe Ronald Mc Donaldhuis is tot stand gekomen door giften en donaties. Er werken 140 vrijwilligers en er zijn 28 gastenkamers.
Klik links voor het tv- of radio-verslag vanuit het nieuwe Ronald McDonaldhuis.