nieuws

Olifantje geboren in Diergaarde Blijdorp

ROTTERDAM - In de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp is in de nacht van maandag op dinsdag een olifantje geboren. Moeder Douanita had volgens de Diergaarde een vlekkeloze bevalling: twintig minuten na de eerste wee lag Tonya op de grond.
Het kalf is een meisje. Ze is vernoemd naar vertrekkend directeur Ton Dorresteijn die volgende maand stopt. Ze is de dochter van vader Alexander die momenteel in Dierenpark Amersfoort woont.
Tonya is het derde jong van moeder Douanita. Haar eerste kalf werd geboren in 2000. Olifantstier Ramon kreeg destijds na de dekking van Douanita een herseninfarct en viel dood neer. Het tweede jong kwam drie jaar later ter wereld.
Douanita zelf werd in 1988 als 1-jarig dier in slechte conditie gevonden op een schip in de Rotterdamse haven. Ze was onderweg van Vietnam naar Tjecho-Slowakije. De douane nam haar in beslag en bracht haar naar Blijdorp.
Het kalfje blijft de komende dagen in het binnenverblijf van de olifanten en is daar -zolang alles goed blijft gaan- voor de bezoekers te zien.
Het jonge olifantje Tonya. Afbeelding: webcam Diergaarde Blijdorp