nieuws

Eerste dag RDM Campus op Heijplaat

ROTTERDAM - Zo'n 200 leerlingen van de Hogeschool Rotterdam krijgen vanaf deze week les op het oude RDM-terrein op Heijplaat. In een van de oude fabriekshallen zijn leslokalen en praktijkruimtes gebouwd. Ziehier de RDM Campus.
De opleidingen 'Industrieel Produkt Ontwerpen', 'Autotechniek' en 'Bouwkunde en Civiele Techniek' zijn de eerste die naar Heijplaat gaat. De studenten verruilen voor een deel van hun lessen het gebouw van de Hogeschool aan de GJ de Jonghweg voor de RDM Campus.
De snelste manier om vanuit Rotterdam op het oude RDM-terrein te komen, is met de Aqualiner. De studenten mogen met hun OV-kaart gratis gebruik maken van deze bootverbinding.
RDM Campus is een samenwerkingsverband van Hogeschool Rotterdam, het Albeda College en het Havenbedrijf Rotterdam. Op de campus komen ook tientallen bedrijven die zich bezig houden met technische innovatie. Het idee is dat de studenten op die manier makkelijk aan stageplaatsen en werkervaring komen, terwijl bedrijven de kennis van de studenten kunnen benutten.
De komende maanden komen meer studenten van de Hogeschool Rotterdam en het Albeda Collega naar de RDM Campus. Het bedrijvendeel is in de zomer klaar.
Vanaf september moeten ongeveer duizend jongeren hier les krijgen.
Studenten krijgen op de eerste dag uitleg in de voormalige machinehal van de RDM