nieuws

Audio-visuele attractie in Havenmuseum Rotterdam

ROTTERDAM - 'Haven in beeld' is een audio-visuele presentatie over de geschiedenis van de Rotterdamse haven. De nieuwe attractie is het begin van de samenwerking tussen het Havenmuseum Rotterdam en het van het Maritiem Museum.
De geschiedenis van de haven is te zien in vier cabines die ieder een ander aspect van de haven belichten. Zo kan de bezoeker films uit de verschillende periodes bekijken en is er een cabine waar de schaalvergroting en de automatisering centraal staat. Ook is er aandacht besteed aan werk en werkomstandigheden. Voor de huidige haven is gebruik gemaakt van afleveringen van de TV Rijnmond-serie 'Ik ziet de haven al.'
Het Havenmuseum is vooral bekend door de collectie historische schepen en kranen in en langs de Leuvehaven. Het museum krijgt er structureel een half miljoen euro per jaar bij. Daarmee benadrukt wethouder van cultuur Grashoff het belang van het museum.

Samenwerking

De samenwerking tussen het Havenmuseum en het Maritiem Museum is voor beide musea een logisch stap, omdat het publiek al denkt dat het Havenmuseum een volwaardig museum is. Het kan in de toekomst leiden tot een fusie, maar dat is volgens Grashoff niet de opzet van de gemeente.