nieuws

D66 wil af van gifgas containers

ROTTERDAM - Ondanks alle ophef gebeurt het nog geregeld dat containers die aankomen in de Rotterdamse haven giftig gas bevatten. Het openen van deze containers kan dodelijk zijn.
D66 heeft in de gemeenteraad het college om opheldering gevraagd. De partij constateert dat er nog steeds te weinig controle is op de containers.
FNV Bondgenoten voert al jaren actie tegen de methode om ongedierte in de containers te bestrijden. Er zouden milieuvriendelijkere oplossingen mogelijk zijn.
Havenwerker zwaar gehandicapt
Een van de slachtoffers is de 35-jarige Melvin Barron. Hij heeft nog iedere maand vijftien tot twintig epileptische aanvallen. Hij proeft niets, ruikt niets en zijn geheugen is aangetast. Melvin is voor de rest van zijn leven zwaar gehandicapt doordat hij eind 2007 een container met glas uit China binnenstapte die het giftige methylbromide bevatte.
Er zijn volgens FNV Bondgenoten nog drie vergelijkbare gevallen in Nederland. FNV Bondgenoten noemt de gezondheidsrisico's van het gassen van containers onaanvaardbaar en vindt dat het verboden moet worden.