nieuws

Been wint met NEC in blessuretijd van Feyenoord

ROTTERDAM - Feyenoord leek lang af te stevenen op een gelijkspel tegen NEC in Nijmegen. In blessuretijd kopte Milano Koenders de ploeg van aanstaand Feyenoord-trainer Mario Been nog naar een 1-0 overwinning.
Het zat de Rotterdammers niet mee in de aanloop naar het duel met NEC. Giovanni van Bronckhorst, Theo Lucius en Andre Bahia konden om uiteenlopende niet aan de aftrap verschijnen en dus moest interim-trainer Leon Vlemmings improviseren. Feyenoord verscheen met een jonge ploeg aan de aftrap en had vooral voor rust moeite om NEC van zich af te houden. De ploeg van Been - volgend jaar nota bene trainer van Feyenoord - was sterker, maar kon het overwicht niet bekronen met een doelpunt.
Na rust kwam Feyenoord iets beter in de wedstrijd op het glibberige veld van De Goffert. Positief was de rentree van Jon Dahl Tomasson in de hoofdmacht. Lang leek het geplaagde Feyenoord een punt over te houden aan het duel, maar in blessuretijd sloeg het noodlot toe. Milano Koenders kopte helemaal vrijstaand uit een vrije trap de bal achter doelman Henk Timmer. Daardoor leed Feyenoord alweer haar tiende nederlaag van het seizoen.
De Rotterdammers staan nog altijd op de twaalfde plaats in de Eredivisie, maar zagen de concurrentie wel naderen. Het gat met de nummer vijftien Roda JC is nog slechts twee punten. Woensdag staat in De Kuip de stadsderby tegen Sparta op het programma.