nieuws

Boze havenarbeiders bij stadhuis

ROTTERDAM - Boze havenarbeiders voor Rotterdams gemeentehuis Bij het Rotterdamse stadhuis hebben donderdagmiddag zo'n 60 werknemers gedemonstreerd van de failliete havenpool SHB.
De havenarbeiders eisen dat de lonen alsnog worden uitbetaald. Ook willen ze dat de gemeente meer doet om de werkgelegenheid in de haven veilig te stellen. Wethouder Harbers heeft een delegatie van de betogers toegezegd dat hij zich gaat inzetten om een doorstart van de SHB mogelijk te maken.
De SHB ging begin deze maand failliet, onder meer door de teruglopende lading in de haven. De werknemers hebben alleen nog een voorschot op hun salaris ontvangen. Ook lopen de pensioenrechten van oudere werknemers gevaar als het bedrijf geen doorstart krijgt.
Het stadhuis aan de Coolsingel is tijdens de demonstratie hermetisch afgesloten geweest. Ook hebben beveiligingsmedewerkers ervoor gezorgd dat de demonstranten het gebouw niet binnendringen. Enkele tientallen havenarbeiders zijn na de demonstratie naar de cruiseterminal gelopen, waar op dat moment een FNV-congres plaatsvond..