nieuws

Lezing Khalid Yasin mag zondag doorgaan

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam is niet van plan de lezing van de Islamitische prediker Khalid Yasin te verbieden. De lezing is zondagmiddag in de moskee aan de Putselaan in Rotterdam en moet volgens Leefbaar Rotterdam worden verboden.
Volgens een bericht in het AD zou Khalid Yasin vrijdag tijdens een lezing op de Islamitische Universiteit Rotterdam hebben gezegd dat Geert Wilders gegeseld zou moeten worden voor het beledigen van moslims en de Islam.
,,Ons raadslid Marco Pastors heeft Aboutaleb gebeld'', aldus fractievoorzitter Sörensen. ,,Wij hebben een en ander alleen uit de krant vernomen. Maar als de teksten waar zijn, is het een grove belediging voor Geert Wilders.''
Volgens organisator Ontdekislam.nl en meerdere bezoekers van de lezing heeft de prediker iets heel anders gezegd. Volgens hen zou Khalid Yasin alleen hebben gezegd dat Wilders op de vingers moet worden getikt voor het beledigen van moslims in de film Fitna.
Een woordvoerder van de gemeente laat in een reactie weten dat Rotterdam vooralsnog geen reden ziet om de lezing van zondag te verbieden. foto's: Flyer van de lezing en Geert Wilders