nieuws

Burgemeester en wethouders wisten van deal Leefbaar-lid Mosch

ROTTERDAM - De burgemeester en wethouders van Rotterdam wisten dat de gemeente de grond van Leefbaar-raadslid Dries Mosch voor ongeveer vier ton heeft gekocht. Dat liet de huidige PvdA-wethouder Karakus woensdag aan de gemeenteraad weten.
Het college was er ook van op de hoogte dat Mosch bij de onderhandelingen werd geadviseerd door partijgenoot en oud-wethouder Grondzaken Marco Pastors.
PvdA-raadslid Duco Hoogland beschuldigde zijn collega's van Leefbaar Rotterdam Dries Mosch en Marco Pastors dinsdag van ‘schandalig handelen' bij de verkoop van Mosch' grond aan de Vliststraat in de Spaanse Polder in Rotterdam.
Volgens Hoogland gaat het om grond waarop illegale activiteiten plaatsvonden en is de ontwikkeling van het gebied door Mosch lange tijd opgehouden. Het Leefbaar-raadslid woont inderdaad al jaren zonder vergunning in een stacaravan aan de Vliststraat, maar dit zou zijn gedoogd. Ook de bedrijfsactiviteiten van de huurders van Mosch zijn altijd oogluikend toegestaan.
Op aanvraag van Mosch gaf PvdA-wethouder Karakus de raad opheldering, maar voor zijn collega Hoogland is de zaak hiermee nog niet afgedaan. Hij wil dat het hele dossier openbaar wordt gemaakt.